Zespół RuralStrateg z wizytą w siedzibie Cech Rzemiosł Spożywczych
W czwartek 30 marca 2023 roku członkowie zespołu projektowego RuralStrateg z Wydziału Technologii Żywności oraz z Biblioteki Głównej Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, reprezentujący Obserwatorium Rozwoju i Dziedzictwa Kulturowego Regionów, odwiedzili siedzibę Cech Rzemiosł Spożywczych w Krakowie.
Od lewej: Prodziekan ds. dydaktycznych i studenckich prof. dr hab. inż. Jacek Domagała oraz dr hab. inż. Adam Florkiewicz, prof. URK z Wydziału Technologii Żywności; Hubert Stawski – Kierownik Biura Cechu. Źródło: media społecznościowe URK.
Spotkanie dotyczyło możliwości nawiązania współpracy, realizacji projektów z zakresu dziedzictwa kulturowego, kulinarnego oraz współdziałania w edukacji technologów żywności, rzemieślników z cechów piekarzy, cukierników i rzeźników, a nawet historyków zajmujących się dziejami jedzenia.