Potrawy tradycyjne w nowym wydaniu
W wyszukiwarce elementów dziedzictwa kulinarnego zostały zamieszczone propozycje zestawów potraw modyfikowanych zgodnie ze współczesnymi trendami kulinarnymi. Zachęcamy do zapoznania się z przepisami na moskole z dodatkami, tj. konfiturą z czerwonej cebuli, twarożkiem ziołowym oraz sałatką z kiszonego ogórka, ale także keselicę z dodatkiem jajka poszetowego, ziemniaków pieczonych oraz pianki grzybowej.
Propozycje zestawów potraw modyfikowanych zgodnie ze współczesnymi trendami kulinarnymi:
Moskole z dodatkami, tj. konfiturą z czerwonej cebuli, twarożkiem ziołowym oraz sałatką z kiszonego ogórka
Kisełycia z dodatkiem jajka poszetowego, ziemniaków pieczonych oraz pianki grzybowej
Tartianyki z dodatkiem schabu z kością, sos żurkowy, warzywa korzeniowe
Buchta podana w towarzystwie lodów śliwkowych oraz kruszonki orzechowej
Tartianyki w wersji houte cousine